لایهنشانی لایههای آنتیباکتریال تیتانیوم-مس با DST3 توسط محققان دانشگاه علم و صنعت
محققان دانشکده فیزیک دانشگاه علم و صنعت ایران با استفاده از دستگاه لایهنشانی مگنترون اسپاترینگ سهکاتده زاویهدار DST3-A، ساخت شرکت پوششهای نانوساختار، با اسپاترینگ همزمان تیتانیوم (Ti) و مس (Cu)، موفق به ایجاد لایههای Ti-Cu با ویژگیهای آنتی باکتریایی شدند. نتایج این تحقیقات اخیرا در مجله Scientific Reports از انتشارات Nature منتشر شده است.
نتایج این تحقیق نشان میدهد که لایههای Ti-Cu با درصد ترکیب Ti۱۴-Cu۸۶ دارای بیشترین خاصیت ضدباکتریایی در برابر سویههای باکتریایی E.coli و S.aureus هستند. لایه Ti با اعمال ولتاژ متناوب در فرکانس رادیویی (RF) و لایه Cu با استفاده از ولتاژ مستقیم (DC) بر روی زیرلایههای شیشه یا سیلیکون لایهنشانی شدهاند. همچنین به منظور تمیزسازی سطح اهداف تیتانیوم و مس، این اهداف پیش از شروع لایهنشانی به مدت ۵ دقیقه تحت کندوپاش قرار گرفتند.
شرکت پوششهای نانوساختار طراح و تولیدکننده دستگاههای لایهنشانی در خلاء در کلاس جهانی است. این شرکت سیستمهای لایهنشانی متنوعی را بر اساس روش لایهنشانی تبخیر فیزیکی به منظور کاربردهای تحقیقاتی و همچنین آمادهسازی نمونههای میکروسکوپ الکترونی ارائه میکند.
اسپاتر کوترها، کربن کوترها و دستگاههای لایهنشانی ترکیبی اسپاتر/کربن کوتر خلاء پایین و بالا (لایهنشانهای میکروسکوپ الکترونی) در میان پرفروشترین دستگاههای لایهنشانی این شرکت هستند.
تفاوت اسپاتر کوترهای DST3-A با DST3-S
دستگاه اسپاترینگ سهکاتده زاویهدار DST3-A، ابزاری قدرتمند برای انجام پروژههای تحقیقاتی نیازمند انجام لایهنشانی همزمان (Co-Sputtering) است، در حالی که اسپاترکوتر سهکاتده مستقیم، DST3-S، دستگاهی ایدهآل برای لایهنشانی لایههای پیدرپی یکنواخت بر روی زیرلایههای بزرگ (تا قطر ۲۰ سانتیمتر) است.